Hvordan være mer miljøvennlig

Det er flere ting du kan gjøre for å være mer miljøvennlig, og i denne artikkelen skal vi gå mer inn på dette. Vi håper du vil lese videre og få noen tips til hvordan du kan kjempe litt ekstra for miljøet!

Hverdagslivet

Det som er så spennende med å være mer obs på å være miljøvennlig er det faktum at du kan gjøre det i alle deler av livet ditt.

Det å være på sjøen er et utrolig godt eksempel. Du har vel opplevd at du drar ut på sjøen og du ser mye søppel flytende på havet, eller kanskje du til og med ser engangsgriller og masse plast rundt omkring på strendene. Gjør ikke dette deg ganske forarget? Vel, du kan heldigvis gjøre noe med det! Du kan plukke opp søppelet du finner, men du kan også gjøre mye ved å ikke kaste søppel selv. Det er jo en ting som gjør miljøet veldig mye renere og bedre å forholde seg til!

Fremkomstmiddel

Noe du også kan gjøre er å velge framkomstmidler som er elektriske, som for eksempel en el-bil. Da er det også glimrende og samtidig skaffe seg en flott ladeboks, slik at du lett kan “fylle på” strøm. Dette gjør at du vil være enda mer miljøvennlig i hverdagen din.

Det å bruke strøm er mye bedre for miljøet enn å bruke bensin. Dette gjelder også for båter. Det er et marked som blir større og større for båter som er drevet av andre måter enn bensin. Kanskje du kan tenke på å skaffe deg en robåt eller noe som bruker et annet drivstoff?

Det å være miljøvennlig trenger ikke å ta så mye energi eller tankekraft, men det er lurt å være obs på vanene man har som er lett å endre på. Det å huske på å ikke kaste søppel (eller til og med plukke opp etter andre) er en fantastisk måte å bidra på! Vi anbefaler også å skaffe en el-bil med en flott ladeboks. I tillegg kan du jo også begynne å spise all maten du kjøper. Prøv å kaste så lite som mulig, rett og slett. Dette gjelder også andre ting, for eksempel klær.

Hva er ditt aller beste miljøtips? Vi vil gjerne høre hvordan du er med på å hjelpe miljøet og kloden generelt. La oss redde verden sammen.