Hytte på vannet

Det gode liv kan være så mangt, men for mange nordmenn er livet på sjøen i vår fantastiske skjærgård en drøm som for mange heldige har blitt en virkelighet. Følelsen av å duve over blikkstille vann mellom øyer og holmer kan gi de aller fleste en følelse av absolutt ro og harmoni. Det er mange måter å bevege seg på vannet, og der noen ønsker fart og spenning vil andre bruke tiden på sjøen til fulle. Da er snekka det perfekte valg. Det er mange meninger om de saktegående båtene, men at de er sjarmerende kan ingen ta fra dem.

Kunsten å skynde seg sakte

Med høye fjell og dype daler, langstrakte vidder og en unik skjærgård, er vi nordmenn bortskjemte med fantastisk natur. Det er ikke mye vi ikke har tilgjengelig i vår egen bakgård, og det fins noe der ute for alle som vil over dørterskelen og ut i den frie naturen. For de av oss som velger båtlivet så kan den langstrakte Norskekysten tilby det aller meste.

En skal ikke ha dårlig tid på sjøen, sies det, og med en snekke kan den setningen virkelig settes på prøve. Det å virkelig nyte tiden på sjøen kan gjøres i en av de saktegående hyttene på sjøen. Om det er planlagt langtur med en eller flere overnattinger, en spontan dagstur eller en fisketur med venner og familie, så kan den trofaste snekka stille til tjeneste. De er veldig billige i drift og vedlikeholdet er minimalt, i hvert fall på en plastsnekke. For en klassisk snekke med skrog av tre ,må det nok påregnes godt med timer i forbindelse med opplag og slipp, men for en entusiast er det absolutt verdt den tiden det tar.

For en snekkeeier er kosen om bord vel så viktig som det å komme seg fra A til B, og i godt vær kan det ta så lang tid det bare vil. Ferien har startet når marinaen forsvinner i bakgrunnen, og den den varer til fortøyningen er festet i den samme marinaen.