Rafting i Norge

Norge er verdenskjent for barske og flotte elvestryk for rafting. Enten du vil ha rolig familieopplevelse eller ekstrem fart og spenning så kan Norge tilby utallige valg. Det kiler i magen, og vannspruten i ansiktet og plutselig er du gjennom stryket. Det er morsomt og vanskelig å stoppe forventningene før neste stryk. En deilig stillhet på rafting båten, og plutselig tipper den ned og magasuget er et faktum. Vannet kommer i hopetall. Rafting er spenning og gøy.

Begynnelsen

I Norge finner du utleie av båt og alt du trenger for rafting. Noen ildsjeler og guider har sine egne raft båter. Trenger du godt takutstyr https://www.worksystem.no for å sikre båten på biltaket er dette stedet. Frakting av Rafte båtene krever løsninger som sikrer båtene. Rafterer laget av forsterka gummi og syntetisk kunststoff. Den har mange oppblåsbare mindre rom. Størrelsen varierer. Annet utstyr du trenger er årer, redningsvest, våtdrakt og hjelm. Rafting stedene har utlån og pakkepriser som inkluderer turen ned stryket, men også utstyret du trenger. Det er lurt å ta kontakt med stedet for nærmere informasjon.

Sesongbetont, vær og vann

Du blir våt, skremt, stolt og overrasket av deg selv i rafting. Ekstreme utfordringer når rafting båten er på vei ned stryket i full fart. I Norge varer rafting sesongen fra mai til september, men avhenger av frost og kulde. Noen rafter selv på vinteren.

Det er ikke uvanlig at guider jobber i motsatte sesonger til Norge, for å gjøre dette som fulltidsjobb. De er som regel tilbake når sesongen starter, og det er viktig for god lagkunnskap om elvene og hvordan de manøvrer dem. Erfaring i rafting er viktig for stryk skaper utfordring for alle i raftingbåten.

Guider trenger god erfaring og kunnskap om elvene og vannfalls endringer. Elver forandres med vær, strømmer, steiner og mer året rundt. Raftguiden må ha lærdom og erfaring nok til å lede deltakerne trygt ned elva og gjennom hindere som kommer.