Nyt en ferie til havs

Det er kjent fenomen: etter din første tur ute på havet er du helfrelst og kan ikke motstå fristelsen til å reise ut igjen. Det er få som ikke faller for denne smittsomme effekten av båtlivet, men de få går glipp av noe. Livet på havet er merkelig fascinerende, og det er både avslappende og spennende på samme tid. Kanskje ligger det noe i at vi moderne bymennesker liker å være nært naturen, og det er ikke noe sted du er nærmere naturen, dens krefter og humør, enn på en seilbåt. Jada, når du går på fjelltur er du omkranset av ren natur, men det er noe mer intenst over å være ute på havet. Du befinner deg ikke bare i naturen, du er avhengig av den. Du må følge med, være oppmerksom, og gjøre som været sier. Det kan være noe i det som er så spennende og vakkert for nåtidens mennesker.

Når du er ute på tur i seilbåt over flere dager har du mye tid til å observere alt rundt deg. Du oppdager ting du ellers ikke har tid eller stillhet til. Å lese mens bølgene skvulper rolig under båten er noe helt spesielt. Før du skal ut på en slik ferie må du tenke på hva som kan gjøre turen helt perfekt. Vil du lese en bok eller på mobil? Reiser du alene pakker du og planlegger annerledes enn om du skal reise ut med venner eller familie. Uansett er det veldig viktig at du ikke glemmer å ta med deg en ekstra iphone lader, for selv om du skal på en kort tur er det pålagt å kunne kommunisere med andre på land. Ikke bare skal du bruke telefonen til å gi og motta viktige beskjeder, for du kan og slappe av med radioprogram eller podkaster på øret mens du fisker.

Når du drar ut på havet alene er det selvfølgelig ikke anbefalt at man drikker alkohol i store mengder, men når det er ferie skal man nyte. Når du endelig har sluppet ankeret, så kan du kose deg med en liten ankerdram, men siden man alltid skal være klar for skiftende forhold på sjøen må man holde hodet kaldt. Fokuser på god mat som er enkel å tilberede. Det er ikke sikkert båten står helt stødig og da er det ekstra slitsomt å lage omfattende middagsretter. På havet passer det perfekt å spise stekt fisk, enten fryst eller fiska selv. En middag av fisk, poteter og rømme er enkelt og godt, og det er i tillegg veldig sommerlig.

For at seilturen skal bli så bra som overhodet mulig, må du altså huske en eller to ladere til mobiltelefonen, en god bok eller to, mat du liker og noe godt å drikke. Ta med klær til all slags vær, og alltid ha med et førstehjelpsskrin i sekken. Sjekk værmeldinga og ha en god tur!