Lærerikt å bo i båt!

Ønsker du å bo i båt? Det er både fordeler og bakdeler ved å bo i båt. Det er mange som bor i båt om sommeren, men også mange som bor året rundt. Tenk å kunne bli vugget i søvne av bølgene om kvelden, og hver morgen kunne starte med et friskt bad i sjøen. Det høres veldig forlokkende ut, men det er lurt å gjøre litt undersøkelser på hvordan det er å leve ombord i en båt, før du hopper i det. Det er ange erfarne båtfolk der ute som kan gi deg svar på litt av hvert om det.

Hva skal en tenke på ved flytting i båt? Valg av båt er viktig! Det er kjøpers marked på båtfronten, og du får kjøpt flotte båter svært billig. Ulempen med det er at båten kan bli vanskelig å bli kvitt igjen, og derfor må du være helt innstilt på at du vil flytte i båt. Hvilken båt er best å kjøpe? Du må satse på en sjødyktig båt selv om den bare skal ligge i havna, og det vil også gjøre det lettere å få solgt den igjen. Hos centum.no kan du få forbrukslån på 1-2-3 dersom du trenger penger til kjøpet, lån opptil 500 000 kroner gis.

En vakker seilskute i havnen

Skal du gå for motorbåt eller seilbåt? Alt avhenger av hvilket budsjett du har. Fordyrende faktorer på båter er motoren, og det vil si at du får mer for pengene med en seilbåt fremfor en tilsvarende båt med motor. Skal du bo i en båt er det kjekt med ekstra boareal, og båter med kalesje over utearealet er noe å se etter. Se også etter båt med landstrømkontakt, sikringskap og dobbeltisolerte skrog med mere.

Positive og negative ting ved å bo i båt

De positive tingen ved å bo i båt er at det er veldig sosialt og det kan føles som en er på ferie hele tiden, med avslappende og behagelig atmosfære. Tenk deg sommerlivet og få bo i båt! Du kan flytte hvor du vil uten å måtte pakke en eneste pappeske, og rengjøringen blir en lek fordi du har så lite å rengjøre. Økonomisk er det også billigere enn å bo i leilighet, og du velger selv hvilken havn du vil ligge i.

Mann som sitter på båten

De negative tingene går på, du hører alltid lyder som for eksempel tauene og fendere som gnir og gnukker til alle døgnets tider og klukkelyder. Du får masser av blåmerker fordi du dunker borti alt. Når toalettet ditt blir offentlig, og særlig om sommeren. Alt tar lengre tid i en båt, men det positive oppveier for det negative.

Oppsummert er det å bo i båt veldig positivt. Det er mange gode grunner til å selge hus og hjem og flytte ombord i en båt. Det er et valg du må ta, men de fleste som bor i båt sier at livet er godt! De storkoser seg og når sommeren kommer er det et kjempepluss å kunne bo ved sjøen. Pulsen synker ved å kunne bo slik, men selvfølgelig må du like sjølivet. Det som er kjekt med båt, du kan forflytte deg dit du vil. Mange reiser på jordomseiling også, og har det som mål når de flytter i båt. Dette livet må bare oppleves!