Store navn innen norsk seilersport

 

Kong Harald

Han er nok mest kjent som Norges Konge, men Kong Harald den 5. har også utmerket seg på andre måter. Som kronprins deltok han i hele tre OL: i 1964, 1968 og i 1972. Av disse deltakelsene, kapret han en åttendeplass som beste plassering. Andre meritter verdt å nevne er bronsemedalje under VM i San Francisco i 1988.

Siren Sundby

Siren Sundby fra Vestby er nok en av Norges mest kjente seilere. I 2014 tok hun OL-gull i Athen, i klassen Europajolle. Hun har også to gull og ett sølv fra VM i henholdsvis 2004, 2003 og 2002. I 2003 ble hun tildelt prisen Årets kvinnelige seiler av det Internasjonale Seilerforbundet.

Peer Moberg

Med medaljer fra både Europa- og Verdensmesterskap, i tillegg til medaljer fra OL, er Moberg en av de mestvinnende seilerne fra Norge. Av bragdene hans, inngår sølv under EM i Pruck i 2001, og bronse under OL i Atlanta i 1996.

Thor Heyerdahl

Selv om Thor Heyerdahl først og fremst regnes som forsker og eventyrer, var hans seilaser over verdenshavene bragder også innen seilsporten – spesielt tatt i betraktning de begrensede fasilitetene og hjelpemidlene han og crewet hans hadde på flåtene sine.