Vinteren i anmarsj

Vinteren kommer – dette er ikke bare det mest kjente sitatet fra serien Game of Thrones, men også en hard realitet her oppe i nord. Noen av oss har ingenting imot vinteren, men trives best med den og gleder seg hver gang den er på vei. Men det er også mange av oss som foretrekker en varm sommer og ikke ser frem til kulde i det hele tatt. Klimaet varierer også mye etter hvor du bor i dette lange lande vårt, og jo lenger nord du kommer jo hardere er vintrene. Heldigvis trenger du ikke lide deg gjennom vinteren om du hører til den siste gruppen, for det finnes mange måter å takle den bedre på. Alt du trenger er litt fantasi og motivasjon.

Holder hjemmet ditt på varmen?

Ikke alle hjem er like godt egnet for å bo i når kulda setter inn som verst. Bor du i et kaldt hus eller en kald leilighet ender du opp med å måtte kompensere på andre måter. Og dermed kan du bli nødt til å både fyre hele tiden om du ser så heldig å ha en peis, eller å få altfor høye strømregninger etter flere måneder med ovner på full varme. Det er allikevel mye du kan gjøre for å forbedre isolasjonen i hjemmet ditt. Og selvfølgelig er det ikke lette å finne gode entreprenører alltid, men om du sjekker litt rundt vil du kunne finne det beste firmaet som gjør en god jobb for en billig penge. Du må nok uansett ut med en ikke så beskjeden sum, men dette kan allikevel lønne seg i lengden om du sammenligner med prisen for å varme opp huset hvert år.

Gjør det beste ut av det

Og om du er en av mange som blir deprimerte og frustrerte av vinteren så går det an å snu om på det. Kanskje du får et nytt syn på vinter, snø og is om du prøver deg på noen nye aktiviteter? Hva med å prøve seg på ski, skøyter eller snowboard? Og hvor lenge er det siden du satt på et akebrett? Dette trenger nemlig ikke bare være en lek for barn, men en spennende og morsom aktivitet for mennesker i alle aldre. Og når du kommer hjem kan du slappe av med god samvittighet under en varm dyne. Myke og gode kontinentalsenger finner du her, og disse er en veldig god investering når vinteren kommer. Ingen av oss kan styre årstidene, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?